About

Λίγα Λόγια για την Σελίδα

Το «Πυθαγόρειο Θεώρημα» ως ιδέα δημιουργήθηκε για να ονομάσει την εβδομαδιαία στήλη της εφημερίδας «Ελευθερία» των Ιωαννίνων. Ως εβδομαδιαία στήλη δημοσιεύονταν άρθρα τα οποία δεν συνέπιπταν πλήρως με την θεματολογία μίας εφημερίδας. Ούτε πολιτικά, ούτε αθλητικά θέματα. Η στήλη αυτή είχε ως στόχο την εξοικείωση των αναγνωστών με το διαφορετικό. Με θέματα που αφορούσαν την ψυχολογία, την κοινωνία, τον έρωτα, την φιλία.

Ως συνέχεια αυτής της στήλης δημιουργήθηκε το 2012 το blog μας ακριβώς με το ίδιο όνομα. Πολύ σύντομα δημοσιεύσαμε και τη σελίδα μας στο facebook «Πυθαγόρειο Θεώρημα» προκειμένου οι απόψεις και τα «πιστεύω» μας να διαβαστούν από περισσότερους ανθρώπους. 5 χρόνια τώρα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας, δημοσιεύουμε τα κείμενα σας, διαβάζουμε τα σχόλια σας και ταξιδεύουμε μαζί προς ένα ταξίδι με προορισμό την ψυχή μας. Εκεί όπου όλα είναι αληθινά, κάποιες φορές δύσκολα και δυσνόητα.

Το 2016 πολλοί από εσάς μας ζητήσατε να έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε τα κείμενα μας πιο οργανωμένα, πιο συλλογικά. Η έκδοση λοιπόν του βιβλίου μας «Να σκέφτεσαι, Να αισθάνεσαι, Να ακούς» από τις εκδόσεις Iwrite φιλοξενεί τα πιο δημοφιλή και αντιπροσωπευτικά μας κείμενα (που είχαν γραφεί μέχρι τότε) αλλά και ορισμένα καινούργια. Λίγο καιρό πριν δημιουργήσαμε και το προσωπικό μας λογαριασμό στο instagram pythagoreio_thewrima.

Επειδή η εξέλιξη και η ανανέωση είναι πάντα απαραίτητη και σημαντική αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε πλέον τη δική μας ιστοσελίδα έτσι ώστε να μπορείτε να διαβάζετε και να βρίσκετε τα κείμενα μας πιο εύκολα και ίσως μ’έναν πιο «επίσημο» τρόπο.

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλη τη στήριξη σας. Περιμένουμε και τα δικά σας κείμενα στο mail pithagoras_1993@windowslive.com είτε στη σελίδα μας στο facebook.


Οι Συντάκτες

Πυθαγόρας Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Πυθαγόρας Κωνσταντίνος ΕλευθεριάδηςΟ Κωνσταντίνος Πυθαγόρας Ελευθεριάδης γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., με μεγάλο ενδιαφέρον για τη ψυχολογία (έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων). Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ αποτελεί πρώην αθλητή στίβου και βόλεϋ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε τοπικές εφημερίδες, όντας διαχειριστής της ηλεκτρονικής σελίδας «Πυθαγόρειο Θεώρημα». Το βιβλίο «Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς» είναι η δεύτερη του απόπειρα, καθώς στα δώδεκα του είχε προχωρήσει στην αυτοέκδοση του μυθιστορήματος «Ταξίδι στο χρόνο».


Αφροδίτη Τοζακίδου

Αφροδίτη ΤοζακίδουΟνομάζομαι Αφροδίτη Τοζακίδου, και σπουδάζω στο τμήμα θεάτρου στη σχολή καλών τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Στον ελεύθερο μου χρόνο παρακολουθώ μαθήματα υποκριτικής, χορού και λατρεύω να διαβάζω βιβλία. Αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου.


Γωγώ Καραγκιόζη

Screenshot 2017-10-31 11.58.08Ονομάζομαι Καραγκιόζη Γωγώ. Αποφοίτησα τον Ιούλιο του 2016, από  την Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και συγκεκριμένα το τμήμα φιλολογίας. Από το 2013 ξεκίνησα να εργάζομαι ως φιλόλογος στην περιοχή των Ιωαννίνων και μετέπειτα στην Άρτα. Ασχολούμαι με την αρθρογραφία ερασιτεχνικά, επειδή θεωρώ πως με εκφράζει σαν χαρακτήρα. Από τον Οκτώβριο του 2015 αρθρογραφώ στο πυθαγόρειο θεώρημα και από τον Οκτώβριο του 2016 στον www.filologikos-istotopos.gr.

Τρόποι επικοινωνίας: email :

georgiakaragkiozi@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/gwgw.karagiozi

Twitter: : https://twitter.com/gwgoula54


Σεβαστή Γκιουζέλη

Screenshot 2017-12-16 13.56.00

Ονομάζομαι Γκιουζέλη Σεβαστή και κατάγομαι από τη Νάουσα Ημαθίας. Αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεχίζω τις σπουδές μου στο ΤΜΕΥ του ίδιου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Η αγάπη μου για τα βιβλία με ώθησε να δημιουργήσω τη σελίδα @mysecretbook στο Instagram ώστε να μοιράζομαι απόψεις και να κουβεντιάζω με άλλους βιβλιόφιλους. Αν είχα μία ευχή (πέρα από τα προφανή) θα ζητούσα να μπορώ να ζήσω τις ζωές των ηρώων βιβλίων που αγάπησα κι ας ξέρω πως πονούν,πως πληγώνονται, από ανθρώπους, από λέξεις… θα ήθελα να εισβάλλω στους κόσμους που έπλασα δαβάζοντας τα.


Βίκυ Μπάλλου

βικυ μπαλλιουΑπο μικρη με φώναζαν Βίκυ,οπότε συστήνονται συνήθως χωρίς να αναφέρω το βαφτιστικό μου Βασιλική. Μπάλλου Βίκυ,λοιπόν.Γεννημένη ένα Σαββατόβραδο του 1998,στην Αθήνα .Σήμερα φοιτήτρια Ψυχολογίας,μιας και ανέκαθεν με έλκυε το αντικείμενο.Ερωτευμένη με την λογοτεχνία,την ποίηση κ τα ακουστικά μου. Απαραίτητα σύνεργα,από τότε που με θυμάμαι ,το χαρτί και το μελάνι.Μαζί τους κάνω ταξίδια μαγικά,μαθαίνω τον κόσμο και τον εαυτό μου. Στην πρώτη απόπειρα αρθογραφίας με φιλοξένησε το «Fwords»

κ πρόσφατα το «Πυθαγόρειο Θεώρημα».


Αγάπη Μπροστανίτη

Χωρίς τίτλο2Γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, σπουδάζω τοπογράφος, αγαπάω πολύ τα βιβλία, τα ταξίδια, το θέατρο και το σινεμά (συχνή επισκέπτρια) γράφω. Γιατι έτσι οι σκέψεις μου θα μείνουν στο χρόνο και ίσως αλλάξουν κάποιου τη ζωή ή τη σκέψη, τον τελευταίο ενάμιση διάστημα έμπνευση μου στη γραφή ειναι η δίκη μου αγάπη που πάντα πρώτη ακούει τις καταθέσεις μου στο χαρτί.


Ειρήνη Μαθιουδάκη

Χωρίς τίτλο3Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Βιοχημείας στην Κρήτη και λατρεύει τα βιβλία. Η ίδια είναι συγγραφέας παραμυθιών,από τις εκδόσεις Ίτανος.


Γιώργος Καλογρηάς

Χωρίς τίτλο5Είμαι ο Γιώργος από τα ξακουστά και όμορφα Τρίκαλα Θεσσαλίας μου αρέσει το ποδόσφαιρο και είμαι φανατικός φίλαθλος του εν λόγου αθλήματος, μου αρέσει να ακούω μουσική και να ταξιδεύω και πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω ταλέντο στο να γράφω τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί…

Επειδή είμαι εκ φύσεως ντροπαλός άνθρωπος προτιμάω να εκφράζω τις σκέψεις μου, τα συναισθήματα μέσα από ένα χαρτί έτσι πιάνω το στυλό και αφήνω το μυαλό μου να εκφραστεί ελεύθερα…

Αγγελική Τζολοπούλου

Το όνομα μου είναι Αγγελική. Τζολοπούλου Αγγελική. Μένω στη Θεσσαλονίκη και το όνειρο μου είναι να σπουδάσω ψυχολογία!

Αθεράπευτα ερωτευμένη με το θέατρο, τον χορό και τη μουσική, σχεδόν μονίμως χαμένη στις σκέψεις μου ή  στις σελίδες ενός βιβλίου, προσπαθώ να ζήσω τα όνειρα μου!

Τα υπόλοιπα; Υπομονή, και θα τα μάθετε μέσα από τα άρθρα μου!


Ιωάννα Γεωργοπούλου

Screenshot 2018-05-20 18.12.17Mε λένε Ιωάννα Γεωργοπούλου και γεννήθηκα κοντά στην όμορφη φύση του ακριτικού βόρειου Έβρου. Ονειρεύομαι, γελάω, παθιάζομαι με την τέχνη και τους ανθρώπους. Γοητεύομαι, απογοητεύομαι και συνεχίζω μέχρι να πετύχω το στόχο μου. Ζωγραφίζω με χρώματα και με λέξεις συναισθήματα, γεγονότα, σκέψεις, απορίες και βιώματα. Διαλέγω τα θέλω μου, ακούω το ένστικτό μου, κι όταν φτάνω σε σταυροδρόμι, παίρνω συνήθως το δρόμο της καρδιάς.


Ερωφίλη Αλμπάνη

Screenshot 2018-05-20 18.02.49Με λένε Ερωφίλη αλλά οι φίλοι μου με φωνάζουν Έρη. Είμαι 19 χρονών αλλά από τότε που με θυμάμαι ζω στον κόσμο μου, σε έναν κόσμο που η φαντασία δεν σταματά και η αγάπη δεν τελειώνει, σε έναν κόσμο που η λογική πάντα σωπαίνει μιας και τον λόγο έχει συνήθως η καρδιά. Πάντα αισθανόμουν λιγάκι διαφορετική.. ίσως γιατί είμαι, ίσως γιατί όλοι είμαστε! Αυτό είναι άλλωστε που μας κάνει ξεχωριστούς.
Σπουδάζω μουσική και κλασικό τραγούδι, αγαπώ πολύ τον Χατζιδάκι γιατί τα τραγούδια του μιλούν στην ψυχή μου. Μου αρέσει πολύ να γράφω γιατί συνήθως δεν γράφω εγώ αλλά η καρδιά μου, μου αρέσουν τα γλυκά, τα χαμόγελα και οι αληθινές αγκαλιές. Αυτά για μένα♥️🎶


Παναγιώτης Θωμάς

Screenshot 2018-05-20 18.03.01Είμαι γεννημένος 21 Οκτωβρίου του 1993 στον Χολαργό Αττικής. Μεγαλωμένος στον Κορυδαλλό. Η καταγωγή μου είναι από τη Κεφαλονιά. Σπούδασα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων που εδράζεται στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Ταυτοχρόνως, ήμουν ραδιοφωνικός παραγωγός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του, αλλά και σε άλλα ερασιτεχνικά blogs. Στο τελευταίο έτος σπουδών ως Πρόεδρος των σπουδαστών, έδωσα αγώνες μαζί τους για τα δικαιώματά μας. Τώρα, είμαι Αξιωματικός (Πλοίαρχος Γ’ Τάξεως) του Εμπορικού Ναυτικού. Τον Φεβρουάριο του 2018 έγινε ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Εκδόθηκε το πρώτο μου συγγραφικό πόνημα από τις Εκδόσεις Όστρια. Τα «Ανθρωπίνως Δυνατά» αποτελούν την αρχή της προσωπικής μου έκφρασης σε ένα ευρύτερο κοινό.


Σοφία Σαμουργιαννίδου

Hello, everybody!

Ονομάζομαι Σοφία Σαμουργιαννίδου (το επίθετο τρένο χαχα). Zώ από το 2013 στην Ουψάλα της Σουηδίας και εργάζομαι ως βρεφονηπιοκόμος σε παιδικό σταθμό. Μπορεί να μην είμαι από τους μεγαλύτερους φαν του διαβάσματος αλλά λατρεύω το γράψιμο καθώς είναι κάτι που με εκφράζει. Δεν θεωρώ πως είναι κάποιο ταλέντο , θα το αποκαλούσα προσωπικές ανησυχίες που απλά θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς. Εξάλλου καλή και απαραίτητη η γνώση δεν λέω , αλλά σοφό σε κάνει η ζωή και οι εμπειρίες σου!

#only_peace_and_love


Ιφιγένια Καραμουχτάρη

Screenshot_1Ονομάζομαι Ιφιγένεια Καραμουχτάρη και είμαι 17 χρονών..είμαι από τη Θεσσαλονίκη και έζησα 7 χρόνια στην υπέροχη Μυτιλήνη.Τα ποιήματα μου ειναι αφιερωμένα σε όλες τις προδωμένες ψυχές διότι πηγάζουν κυρίως από ιστορίες μιας διαλυμένης φιλίας,μιας κατεστραμένης παρέας και ενός χαμένου έρωτα.


Αντώνης Κορτέλης

screenshot_22

Καλησπέρα σας και καλώς βρεθήκαμε.

Ονομάζομαι Κορτέλης Αντώνης και κατοικώ στην Αθήνα.
Ως μπάρμαν έμαθα να ασχολούμαι κυρίως με τις λεπτομέρειες και κατά κανόνα με εκείνες που δεν θέλουμε να φανούν.

Έτσι έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες ιδέες. Στην αρχή σε διηγήματα και σενάρια. Λίγο πιο μετά στη σκηνοθεσία και το δημιουργικό editing.

Και τώρα σε άρθρα και σκέψεις.

Ο κάθε σταθμός έχει το λόγο του αλλά στις σκέψεις ανήκει δικαιωματικά η ελευθερία.


Παναγιώτης Γαλάνης

screenshot_321

Ονομάζομαι Παναγιώτης Γαλάνης είμαι απόφοιτος κλασικής φιλολογίας Πανεπιστήμιου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Λατινική φιλολογία.
Λάτρης του έμμετρου λόγου και ειδικά του ελληνικού στίχου.

Καθημερινά προσπαθώ να δώσω απαντήσεις στα διαχρονικά ερωτήματα του Σενέκα:
« πόσες φορές ήσουν πράγματι διαθέσιμος για τον εαυτό σου, πότε το πρόσωπό σου είχε τη φυσική του έκφραση, πότε το μυαλό σου ήταν ατάραχο;
Πόσο μέρος από εσένα τον ίδιο σού έχει απομείνει;»


 Ιωάννα Καμπούρη

Screenshot_1Ονομάζομαι Καμπούρη Ιωάννα και είμαι πτυχιούχος του τμήματος ελληνικής φιλολογίας του Δ.Π.Θ.
Γεννήθηκα και ζω στις Σέρρες όπου εργάζομαι σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Λατρεύω το διάβασμα, τη μουσική και τον χορό μα νιώθω πλήρης όταν γράφω.
Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και στόχος μου είναι να μεταδίδω στους μαθητές μου αγάπη για να γίνονται πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και μετά καλύτεροι μαθητές.


Φίλιππος Αργυρουδάκης

Screenshot_1

Ονομάζομαι Φίλιππος Αργυρουδάκης είμαι γεννημένος 28 Απριλίου 1993 στην όμορφη Ρόδο. Είμαι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας με γενική επίδοση «Άριστη» και πλέον ταξιδεύω ως Αξιωματικός Γέφυρας σε ποντοπόρα πλοία. Μεγάλη μου αγάπη η ιστιοπλοΐα, η θάλασσα και το «ταξίδι» στις πιο όμορφες αταξίδευτες θάλασσες του μυαλού… Πιστεύω στον «ελεύθερο» άνθρωπο και στοχεύω στη μετάδοση ελεύθερων σκέψεων δίχως περιορισμό.

«Ζω τον έρωτα μου με τη ζωή που έχει σκαμπανεβάσματα σαν το κύμα της ψυχής μου»

Θεωρώ πως ο κάθε άνθρωπος οφείλει να μεταδίδει αυτό που γνωρίζει, είναι αμοιβαίο και δεν έχει νόημα να το κρατεί «μέσα» του.

«Γράφω.. για να μην ξεχνώ και να έχω να θυμάμαι.»


Αθανασία Τσενικλή

Screenshot_4Είμαι η Αθανασία ή αλλιώς the book fairy. Είμαι λάτρης και μέγα χαμστεράκιας βιβλίων.

Εν ολίγοις συλλέγω τα πάντα που έχουν να κάνουν με τα βιβλία. Μιλάω για αυτά, παθιάζομαι με αυτά και ζω για αυτά. Εντάξει έχω και άλλες ιδιότητες σαν άνθρωπος όπως έχω τρελή αίσθηση του χιούμορ, ειλικρινής και παλεύω να συνδιάσω τον ρόλο της γυναίκας, εργαζόμενης, μάνας, συζύγου, κόρης, αδερφής, φίλης και κάτι άλλα ψιλά σε ένα σώμα και ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι.

Καταλαβαίνεις τι ζω η δόλια. Εδώ θα γράφω για σκέψεις πέραν και περί βιβλίων Αλλά και για στιγμές της καθημερινότητας μου όταν συγκρούονται οι ρόλοι που παίζω.

Πάντα μα πάντα με μια σταγόνα πραγματικότητας και δέκα ακόμα παράνοιας. Όποιος με ξέρει καταλαβαίνει τι θα ζήσετε. Όποιος δεν με ξέρει…. λυπάμαι πολύ αλλά θα με μάθει!!!


Χαρά Σωτηροπούλου

Screenshot_5Είμαι η Χαρά, και είμαι καλά όταν γράφω και όταν διαβάζω , δηλαδή…συνέχεια!

Γεννημένη με ένα βιβλίο στο χέρι , και μια σοκολάτα στο άλλο, ήξερα από μικρή ηλικία ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτόν τον κλάδο .

Έχω εργαστεί ως αρθρογράφος, ενώ το τελευταίο διάστημα ασχολούμαι με το book blogging , δημιουργώντας και γράφοντας στο site readoclock.gr.

Και επειδή παραμένω για πάντα παιδί, στον ελεύθερο μου χρόνο σκαρφίζομαι παιδικά παραμύθια, που κάποια στιγμή θα μοιραστώ μαζί σας!


Ερατώ Τριβιζά

Screenshot_3Ονομάζομαι Ερατώ και λατρεύω να διαβάζω. Είμαι στο επάγγελμα βιβλιοθηκονομος και wannabe συγγραφέας.

Διαθέτω και την δικιά μου σελίδα στο interwebs για σένα που σου αρέσει το στυλ μου, με το όνομα One Broke Bookworm (bookitocat.com).

Και όταν δεν διαβάζω ή βλέπω σειρές θα με βρεις στο instagram με το username bookitocat.