Ημερολόγιο Καραντίνας

στις

Η «καραντίνα» και τα μεγάλα λόγια των ειδήσεων με έχουν φέρει σε ένα σημείο που αγχώνομαι. Πάντα αγχωνόμουν και για το πιο μικρό πράγμα, αλλά τώρα είναι κάτι μεγάλο που με πνίγει. Κάτι τέτοιες στιγμές προσπαθώ να βρω τρόπους να ξεφύγει το μυαλό μου και να σταματήσει να σκέφτεται.

Κλείνω για λίγο τα μάτια μου, ελάχιστα λεπτά, και ανασαίνω. Εισπνοή. Εκπνοή. Τόσο συνηθισμένη πράξη αλλά τόσο σημαντική. Συγκεντρώνω το μυαλό μου στην αναπνοή μου. Εισπνοή. Εκπνοή. Μετά από κάθε ανάσα μετράω αντίστροφα. Το μυαλό μου αδειάζει μια ανάσα την φορά. Εισπνοή. Εκπνοή. Και πάλι από την αρχή.

Το βρίσκεις αστείο; Προσπάθησε το. Εισπνοή. Εκπνοή. Το κεφάλι μου μουδιάζει. Οι χτύποι της καρδιάς μου μειώνονται. Εισπνοή. Εκπνοή.

Προσπαθώ. Προσπαθώ να ξεπεράσω το σημείο που παγώνει όλες τις αισθήσεις μου, το σημείο που μου προκαλεί πανικό. Εισπνοή. Εκπνοή. Ηρεμώ αργά και σταθερά. Εισπνοή. Εκπνοή.

Κάπου εδώ βαρέθηκες να διαβάζεις. «Τι λέει αυτή;» σκέφτεσαι. Επίσης σκέφτεσαι να κλείσεις την καρτέλα και να βυθιστείς σε άλλη μια λούπα βίντεο του YouTube. Σε τι θα ωφελήσει όταν το βάρος στο στήθος σου δεν θα έχει φύγει;

Φοβάμαι. Ναι το λέω δυνατά. Φοβάμαι. Τι φοβάμαι; Τα πάντα και τίποτα. Φοβάμαι ότι δεν είμαι αρκετά δυνατή να ξεπεράσω αυτό που γίνεται. Φοβάμαι ότι θα χάσω την μάχη. Φοβάμαι ότι το κακό ακόμα δεν έχει έρθει και ότι είμαστε ακόμα στα καλά. Φοβάσαι… Φοβάσαι και εσύ. Οι ειδήσεις μιλάνε μόνο για θανάτους και κρούσματα… αριθμοί… οι ανθρώπου είναι μόνο αριθμοί. Δεν θέλω να γίνω ένας ακόμα αριθμός.

Εισπνοή. Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Εκπνοή. Τι σημασία έχουν όλα αυτά;

Για σένα είμαι ένα ακόμα άγνωστο πρόσωπο, σε ένα ακόμα ιστολόγιο.

Για μένα είσαι ένα ακόμα άγνωστο πρόσωπο, σε ένα ακόμα ιστολόγιο.

Όμως, σου έχω μια συμβουλή. Ανάσαινε. Μην ξεχνάς να ανασαίνεις γιατί σε αυτόν τον κόσμο μας κλείνουν τα στόματα για να μας «σώσουν» και ξεχνάμε. Ξεχνάμε να ανασάνουμε.

Λοιπόν, ακολούθα το παράδειγμα μου και ανάσανε. Εισπνοή. Εκπνοή. Τόσα απλά, αλλά αποτελεσματικά. Μην τους αφήσει να σε πνίξουν. Απλά πάρε μια ανάσα.

Γράφει η Ερατώ.

Βρείτε την Ερατώ στα social media:

https://bookitocat.com/2020/03/30/alexis-bojack-horseman-review/

instagram= bookitocat

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s