Αισθήματα

στις

Είναι κάτι βράδια που κάθεσαι στο κρεβάτι και είσαι έτοιμος να κοιμηθείς, για να ξυπνήσεις για μια ακόμη ίδια μέρα. Μια μέρα κολλημένη στην ίδια ρουτίνα, βλέποντας τα ίδια άτομα και χωρίς καν να έχεις χρόνο να βρεθείς με αυτούς που έχουν αξία. Μάλλον με αυτούς που θες να είσαι. Όταν αποφασίσεις να κλείσεις το κινητό και να ξαπλώσεις κλείνοντας τα μάτια, εκεί λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος το μυαλό σου κάνει σενάρια και σκέψεις. Θυμάσαι τι έχεις περάσει, ωρύεσαι για ότι δεν έχεις πια στην ζωή και απορείς γιατί ενώ δίνεις τα πάντα πολλές φορές δεν παίρνεις τίποτα πίσω.

Ζούμε σε μια εποχή που ο όρος «Αγάπη», «Έρωτας», ακόμη και ο όρος «φιλία» είναι κάτι τελείως υποκειμενικό, κάτι συμβατικό. Οι περισσότεροι από αυτούς που θα σου «φορέσουν» έναν από αυτούς τους όρους είτε θέλουν κάτι από εσένα είτε σε χρειάζονται για να τους βγάλεις από μια δύσκολη κατάσταση, είτε για να έχουν κάτι να περνάνε τον χρόνο τους. Και φτάνει η στιγμή που ξαπλώνεις και βάζεις τα πάντα σε μια τάξη στο μυαλό σου και σκέφτεσαι, δεν αξίζω να έχω κάτι πραγματικό στην ζωή μου;

Μην σε παίρνει από κάτω επειδή κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν την καλοσύνη σου και έπαιξαν μαζί σου μέχρι να μην σε χρειάζονται πια ή μέχρι να σε βαρεθούν. Δες την ζωή και τους ανθρώπους με ένα άλλο μάτι. Με ένα μάτι που ναι μεν θα νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο σου, αλλά ταυτόχρονα θα προφυλάσσεις τα αισθήματα σου από τον κάθε ένα που έχει έρθει για να παίξει με αυτά.

Τα άτομα που θα σε κάνουν να νιώσεις καλά και θα δεχτούν την οποία σου απόφαση, όνειρο, ακόμη και οποίο σου λάθος, θα αργήσουν να έρθουν αλλά όταν έρθουν να ξέρεις ότι δεν θα φύγουν. Θα σε αγαπήσουν, θα σε στηρίξουν, θα σε βοηθήσουν, θα κλάψουν μαζί σου, θα χαρούν αλλά και θα νευριάζουν με ότι σε ενοχλήσει.

Αν κάποια στιγμή δεις αυτά τα άτομα να φεύγουν, κάνε μια προσπάθεια να τους μιλήσεις, να μάθεις που έσφαλες. Αν σου πουν, διόρθωσε ότι έκανες λάθος και θα δεις ότι θα μείνουν στην ζωή σου. Αν δεν σου δώσουν σημασία και φύγουν τότε να ξέρεις και αυτά τα άτομα ήταν από αυτά που «βολεύτηκαν» μαζί σου. Μην στεναχωρηθείς πάρε το μάθημα σου και συνέχισε.

Όταν μάθουν όλοι όμως ότι το να παίζεις με τα αισθήματα του άλλου είναι καταστροφικό, τότε θα έχει ήδη καταστραφεί αρκετός κόσμος. Δεν ξέρω αν τότε ξαναπούμε την λέξη αγάπη, φιλία, έρωτας και την εννοούμε όπως πρώτα.

Γράφει ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Βρείτε τον στα social media= _gtheodoropoulos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s