Απαντάμε στις δικές σας ερωτήσεις για τη σελίδα μας (Q&A)

στις

Στο instagram μας pythagoreio_thewrima και στο facebook μας σας ζητήσαμε να μας ρωτήσετε ό,τι εσείς θέλετε σχετικά με τη σελίδα μας ώστε εμείς να σας απαντήσουμε προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα. Ορισμένες ερωτήσεις συνέπιπταν οπότε τις ομαδοποιήσαμε και σας τις παρουσιάζουμε:

1)Πότε ξεκίνησε η σελίδα σας στο facebook και πότε στο instagram;

Η σελίδα μας στο facebook δημιουργήθηκε το 2013 με αφορμή ορισμένα άρθρα που έγραφα στην τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων «Ελευθερία». Οπότε αποφάσισα να δημοσιεύω και ηλεκτρονικά τα κείμενα μου. Ο λογαριασμός στο instagram δημιουργήθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν.

2)Πώς μπορεί κάποιος να ενταχθεί στη συντακτική ομάδα της σελίδας σας;

Αρχικά αυτό που ζητάμε από κάθε νέο μέλος είναι να μας στείλει ένα-δυο κείμενα προκειμένου να αντιληφθούμε αν συνάδει το ύφος και η θεματολογία του με αυτό της σελίδας(Δε δημοσιεύουμε πολιτικά κείμενα και gossip). Έπειτα δημιουργούμε κανονικά τη στήλη του και ξεκινάει, όταν μπορεί, να μας στέλνει τα κείμενα του καθώς θεωρούμε πως η συγγραφή δεν επιδέχεται πίεσης.

3)Πέρα από διαγωνισμούς βιβλίων θα οργανώσετε διαγωνισμούς και για άλλα προϊόντα;

Η αλήθεια είναι πως γίνονται συζητήσεις και με ορισμένες εταιρίες αλλά αυτό που θέλουμε, ειδικά στον λογαριασμό μας στο instagram που βασίζεται στα βιβλία, είναι να μην ξεφύγουμε από ύφος και το περιεχόμενο. Οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες αρκεί να συμπίπτουν σ’έναν βαθμό με τον δικό μας στόχο. Ετοιμάζουμε όμως όμορφα πράγματα…

4)Πώς μπορεί ένας συγγραφέας να προωθήσει το βιβλίο του μέσω της σελίδας σας και με ποιους εκδοτικούς οίκους συνεργάζεστε αυτή τη στιγμή;

Συνήθως γίνονται προσωπικές συζητήσεις με τους συγγραφείς-εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι μας στέλνουν τα βιβλία τους εμείς τα διαβάζουμε αναρτώντας ταυτόχρονα την κριτική μας στο facebook και μία φωτογραφία στο instagram. Οι εκδοτικοί οίκοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι : ΨΥΧΟΓΙΟΣ,ΔΙΟΠΤΡΑ,ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ,ΠΑΤΑΚΗΣ,ΙΑΝΟΣ.

5)Ποιος είναι ο στόχος της σελίδας σας;

Μέσα από τα κείμενα της (κατ’εμέ πολύ αξιόλογης συντακτικής ομάδας) προσπαθούμε να βελτιώσουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, ένα κομμάτι της ζωής των αναγνωστών. Πολλοί μας έχουν στείλει μηνύματα γράφοντας πως οι δικές μας απόψεις-εμπειρίες συνάδουν με τις δικές τους. Ταυτόχρονα σχετικά με το instagram κυρίως έχουμε ως στόχο να ανταλλάζουμε απόψεις με άλλους ανθρώπους για τα βιβλία και γενικότερα για τη συγγραφή.

6)Ποιο είναι το επάγγελμα σου; Συμπίπτει με τον τομέα των βιβλίων;

Είμαι φιλόλογος οπότε ανέκαθεν η λογοτεχνία αποτελούσε την απόδραση μου από την καθημερινότητα. Αναμφίβολα τα μαθήματα στη σχολή και ο αριθμός των βιβλίων που μας είχε ζητηθεί να διαβάσουμε γι’αυτή με βοηθάει πολύ ώστε να ασκώ την κριτική μου σ’αυτά καθώς και να έχω μία πιο σφαιρική άποψη για τα ρεύματα-λογοτεχνικές νόρμες.

7)Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο;

Είναι σίγουρα πάρα πολλά τα βιβλία που θεωρώ αξιόλογα. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια θα ήταν αναμφίβολα «Οι Άθλιοι» του Ουγκώ και το «Λίγη Ζωή» της Hanya Yanagihara.  Αυτά τα δυο βιβλία κατάφεραν όχι μόνο να με συγκινήσουν αλλά και να με κρατήσουν ξάγρυπνο για πολλές ώρες. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ερωτήσεις που μας στείλατε. Ελπίζουμε να σας καταστήσαμε πιο σαφή τον σκοπό της σελίδας μας. Θα τα ξαναπούμε στο επόμενο Q&A.

Τις ερωτήσεις απάντησε ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας.

Βρείτε μας στα social media: Πυθαγόρειο Θεώρημα (facebook), pythagoreio_thewrima (instagram).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s