Εσύ ποια μάσκα θα φορέσεις σήμερα;

στις

Από μικροί μαθαίνουμε πως πρέπει να είμαστε αυθεντικοί.Οφείλουμε, σύμφωνα με το «ευ ζην» να εκφράζουμε πάντα με ειλικρίνεια τις σκέψεις μας, τα θέλω και τους φόβους μας. Έρχεται όμως η στιγμή που μαθαίνουμε πως τα «πρέπει» είναι πιο σημαντικά από τα «θέλω».Πως το «φαίνεσθαι»έχει μεγαλύτερη αξία από το «είναι».

Αλήθεια, ποιος μπορεί να είναι πραγματικά ο εαυτός του σε όλους τους τομείς της ζωής του;Είσαι ο ίδιος στη δουλειά και στους φίλους σου; Στο σχολείο και στην οικογένειά σου;

Κι έτσι οι άνθρωποι μάθαμε να φοράμε μάσκες! Όχι μόνο για να είμαστε αποδεκτοί αλλά και για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Ίσως για να κρύψουμε τους φόβους μας και να διατηρήσουμε το «κύρος» μας. Ποιος μπορεί να απαιτεί την αλήθεια όταν αυτή πονάει; Ποιος μπορεί να επιβάλει την κατάργηση των μασκών όταν αυτή συντηρείται και προωθείται τόσο καλά στις υποκριτικές κοινωνίες όπου ζούμε;

Πίσω από τις μάσκες μας μάθαμε να είμαστε ασφαλείς. Να δείχνουμε όσα εμείς θεωρούμε πως είναι αποδεκτά. Να λέμε όσα εμείς θεωρούμε απαραίτητα. Να προσαρμόζουμε την προσωπικότητα μας σύμφωνα με εκείνη που βρίσκεται απέναντι μας.

Άραγε θα βρεθεί στη ζωή μας ο άνθρωπος που θα θέλει να καταστρέψει την μάσκα μας; Που θα μας αποδείξει πως η αλήθεια είναι πιο όμορφη από το ψέμα; Όσο κι αν αυτή πληγώνει..Αυτός που θα μας δείξει πως κάθε μέρα μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας, ωθώντας μας στο να κλείσουμε στην ντουλάπα μας όλες τις μάσκες.

Άραγε η μάσκα καλύπτει ή αποκαλύπτει; Τελικά θεωρώ πως υφίστανται και τα δυο…

 

Γράφει ο Ελευθεριάδης Πυθαγόρας Κωνσταντίνος!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s