Τα σημαντικά μαζί σας…

Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου προσπαθούσα να εξηγήσω γιατί τα αγαπάμε τόσο πολύ. Τελικά κατέληξα ότι αυτό που μας δημιουργεί το συναίσθημα της προσμονής για τις γιορτές είναι γιατί θα περάσουμε κάποιες μέρες μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ,την οικογένεια δηλαδή και τους φίλους μας.

Η ανιδιοτελής αγάπη της οικογένειας εκδηλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Άλλη μια μέρα που ξύπνησα με το καλημέρα τους, ήπιαμε ζεστό καφέ όλοι μαζί, ετοιμάστηκα και πήγα να πάρω το λεωφορείο για τη σχολή αναμένοντας το ραντεβού μας, το απόγευμα, για καφέ όλοι μαζί στο σπίτι. Καθώς ήμουν στο λεωφορείο σκέφτηκα πόσα πολλά απλά, μικρά πράγματα θα έχανα αν σπούδαζα μακριά. Για κάποιους όλα αυτά φαντάζουν «ανούσια».Η μαγεία ,όμως, κρύβεται εκεί στα μικρά, απλά πράγματα καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο και πρέπει να το ζούμε ως κάτι το μοναδικό.

Έτσι λοιπόν, σε οποιαδήποτε μορφή οικογένειας κι αν ανήκετε, μονογονεϊκή, πολύτεκνη, τετραμελής, η οικογένεια ήταν και θα είναι εκεί σε όλα! Σε όλες τις επιλογές. Μας στηρίζουν ακόμα και αν είναι οι πιο ανόητες για τον κόσμο. Μας αγαπούν χωρίς να αποβλέπουν σε κάποιο κέρδος. Γιατί γι’ αυτούς η ανταμοιβή είναι η αγάπη που τους δείχνουμε, αυτές οι απλές καθημερινές στιγμές που τους χαρίζουμε. Μια αγκαλιά το πρωί, ένα ευχαριστώ για όλα, μια βόλτα μαζί τους, όλα αυτά τα μικρά πράγματα, που φαντάζουν στα δικά μας μάτια, για εκείνους είναι τεράστια και δε τα θεωρούν δεδομένα. Αν νιώθεις και εσύ έτσι μάλλον έχουν κάνει κάτι καλά οι γονείς σου. Υ.Γ. Αφιερωμένο στην οικογένεια μου που δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτούς.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s